Over ons

Stradus produceert en verdeelt hoogwaardige prefab bestratings- en maatwerkproducten uit beton voor het inrichten van de publieke ruimte. Van stadscentra, wegen en woonwijken, tot utiliteit, recreatieve, kantoor- of industriële omgevingen: We maken de buitenruimte mooier, duurzamer en veiliger. Als partner van overheden, private opdrachtgevers, (landschaps)architecten, ontwerpbureaus en aannemers houden we een continue focus op onze kernwaarden: klantgerichtheid, respect, innovatie en samenwerking.


Stradus in 2:20

Inspirerende betonproducten voor de buitenruimte

Stradus focust op innovatieve en inspirerende oplossingen voor de inrichting en bestrating van buitenruimtes via een uitgebreid standaardgamma én maatwerk. Met onze merken Street Art, Street Safe, Street Care en Street Works bouwen we mee aan een openbare ruimte die esthetisch, functioneel en onderhoudsvriendelijk is. In onze betonproducten gaan kwaliteit en design hand in hand. Zo komen we tot ‘Inspiring Public Places'. Zo scheppen we samen met onze klanten een aangename, toegankelijke, duurzame en veilige buitenruimte voor de komende generaties.

Bevoorrechte partner van ontwerp tot uitvoering

Stradus maakt deel uit van de Ierse beursgenoteerde holding CRH, internationaal marktleider in bouwmaterialen. De kracht van de groep en de samenwerking met onze zusterbedrijven zorgen ervoor dat we voortdurend op de hoogte zijn van nieuwe trends en ontwikkelingen. Zo kunnen wij van ontwerp tot uitvoering als inspirerende en bevoorrechte partner met onze klanten meedenken voor de juiste oplossingen in elke situatie. Altijd in harmonie met de omgeving en waarbij we voortdurend het gemeenschappelijk doel voor ogen houden.

Ons team

Onze toegewijde en professionele medewerkers hebben één missie: onze klant centraal stellen en samen op weg gaan naar duurzame groei. Maak kennis met ons commercieel team.

Over CRH

CRH is beursgenoteerd en marktleider in de globale industrie van bouwmaterialen. De holding telt 79.200 werknemers en een 3.100-tal vestigingen in 30 landen verspreid over de hele wereld. CRH is de grootste speler in bouwmaterialen in Noord-Amerika en de tweede grootste op wereldvlak. CRH ijvert voor de verbetering van de bouwwereld door het aanbieden van superieure materialen en producten voor de bouw en het onderhoud van infrastructuur-, woon- en commerciële projecten.  Voor meer info over CRH: www.crh.com

Over Marlux

Net als Stradus is Marlux onderdeel van CRH. Samen zijn we Belgisch marktleider in de productie van hoogwaardige betonoplossingen voor het inrichten van buitenruimten. Stradus – met hoofdzetel in Zolder - op de publieke markt, Marlux – met hoofdzetel in Tessenderlo - in de private tuinsector. Daarom: één bedrijf, maar twee merken. Marlux produceert terrastegels, klinkers, ecologische bestrating en tuinafwerking voor de tuinmarkt. De productie gebeurt op onze 4 sites in België, de verdeling verloopt via een 1.000-tal verkooppunten in 6 landen (Benelux, Duitsland, Frankrijk en Engeland).

Duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een bewuste bedrijfskeuze bij Stradus. Met die zorg voor mens én milieu willen we zorgen voor morgen. Niet alleen bij Stradus, maar binnen heel CRH. Betonproducten zijn duurzame materialen, maar we focussen ook op het verduurzamen van onze productieprocessen. Bovendien richten we ons met het gamma Street Care specifiek op ecologische oplossingen. Met tal van concrete initiatieven en acties beogen we een duurzame groei op een verantwoorde manier. Lees op de website van CRH meer over het duurzaamheidsbeleid binnen CRH. Je kan er ook het jaarlijks CRH sustainability report downloaden.