Verkeersslachtoffers: België scoort als derde slechtste in West-Europa

TOURING VRAAGT OM EEN VERBETERING VAN DE ZICHTBAARHEID VAN VOETGANGERS OP OVERSTEEKPLAATSEN
Steeds meer voetgangers worden slachtoffers in ons verkeer. Meer nog: België scoort volgens een recente analyse van Touring als derde slechtste van West-Europa! De mobiliteitsorganisatie vraagt als één van de maatregelen een verbetering van de zichtbaarheid van voetgangers op oversteekplaatsen. Lees hier meer over het onderzoek.

RETROFLEX, EEN DUURZAME OPLOSSING VOOR MEER ZICHTBAARHEID ÉN WAAKZAAMHEID
Retroflex betonproducten verhogen zowel de zichtbaarheid van voetgangers als de waakzaamheid van andere weggebruikers. Oversteekplaatsen, voetpaden of fietspaden … Met Retroflex zorgt u op een duurzame wijze voor meer veiligheid.

RETROFLEX, KORT SAMENGEVAT

  • Retroflex producten zijn voorzien van een deklaag met hoge reflectiewaarden.
  • Met Retroflex verhoogt u het zicht en de waakzaamheid van weggebruikers ter hoogte van rotondes en kruispunten, op- en afritten van snelwegen, oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. Bovendien leent Retroflex zich uitermate voor de optimalisatie van de veiligheid op fietspaden en de belijning van parkeerplaatsen.
  • In vergelijking met standaard bestrating zorgt Retroflex voor een duidelijk verhoogde reflectie van het licht. Deze verhoogde reflectiewaarden zijn vergelijkbaar met die van wegenisverf. Dit terwijl Retroflex slijtvaster en dus duurzamer is. Bekijk de vergelijking in ons filmpje.