Sfeer en harmonie in het Sint-Ursula-Instituut

Met het nieuwe schooljaar in aantocht delen we graag de beelden van deze authentieke school met zijn imposante en tevens beschermde gebouwen. De speelplaats van het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver werd eind 2019 volledig heringericht. Esthetiek en sfeerbeleving stonden centraal. Groen mocht zeker ook niet ontbreken. De beelden tonen het prachtige resultaat van een hedendaags ontwerp dat desondanks volledig in harmonie is met het karakter van de authentieke gebouwen eromheen.

Sint-Ursula-Instituut OLVW
Sint-Ursula-Instituut OLVW
Sint-Ursula-Instituut OLVW

Sfeermaker van dienst zijn de strakke Solid-zitelementen met LED-verlichting waarmee diverse groenzones werden ingericht. Gezien sfeerverlichting op de gevels van de gebouwen een ‘no go’ was, kwam men in samenwerking met Stradus tot het idee om de zitelementen op maat te voorzien van uitsparingen voor LED-strips.

 

Sint-Ursula-Instituut OLVW

Te midden van de verharding met strakke, grijze betonstraatstenen creëerde men met behulp van lichtgrijze Solid-platen met formaten 200x50x10 cm bovendien een strak kader dat de grootte van de speelplaats extra in de verf zit. Een mooi voorbeeld waar functionaliteit en esthetiek elkaar ontmoeten en waar met budgetvriendelijke betonoplossingen een bijzonder fraai resultaat is neergezet.

Graag meer zien van dit project? Bekijk dan hier de foto’s op onze inspiratiebank.