Wadiband type IB voor waterafkoppeling van straten naar bufferzones

Efficiënt waterbeheer is een van de pijlers voor een klimaatbestendige inrichting van de openbare ruimte. Bij STRADUS ontwikkelen we voortdurend nieuwe oplossingen om verharding en comfort te combineren met waterinfiltratie en groen. Een voorbeeld hiervan – dit keer niet in de categorie bestrating - is onze nieuwe wadiband type IB. 

Overtollig water opvangen in bufferzones

Naast waterdoorlatende bestrating worden steeds vaker bufferzones zoals wadi’s gebruikt om het overtollige regenwater niet naar het riool te laten wegstromen. Onze wadiband zorgt voor een fysieke scheiding tussen de verblijfs- en verkeerszones enerzijds en de wadi anderzijds. Essentieel daarbij is natuurlijk een voldoende snelle waterafvoer op elk moment.
 

Vlotte waterdoorstroming dankzij RVS-koker

De wadiband type IB is combineerbaar met een standaard boordsteen type IB en is voorzien van RVS-koker waar het water door kan. De afmetingen van de RVS-koker komen sterk overeen met die van een standaard kolk. De opening verloopt in afschot en loopt ook breder uit naar de achterzijde. Hierdoor stroomt het water makkelijk door en komt er minder snel vuil vast te zitten. 

Optioneel kan aan de voorzijde van de koker ook een vuilrooster worden voorzien.
 

Sterk en duurzaam

De bovenzijde van de wadiband is bovendien gewapend. Hierdoor verkrijg je een sterk en duurzaam element dat sporadisch overrijdbaar is door personenauto’s. 
 

Interesse?

Meer info alsook de bestekomschrijving van onze wadiband type IB vind je op onze productzoeker.  Heb je daarnaast vragen over andere types, neem dan zeker contact met ons op