Stedelijk Lyceum Expo genomineerd voor de Febe Elements Awards

Deze speelplaats van het Stedelijk Lyceum Expo is genomineerd voor de Febe Elements Awards. In de categorie ‘precast in landscape’ werden dit jaar opnieuw drie mooie projecten genomineerd en twee daarvan werden gerealiseerd met Stradus producten. Trots tonen we je alvast dit eerste project: de volledig gerenoveerde speelplaats in de Antwerpse wijk Kiel.

Trapeziumvormige grootformaattegels

Samen met Cuypers & Q architecten werkten we voor dit ontwerp trapeziumvormige grootformaattegels uit op maat. De specifieke vorm van de tegels laat speelse inplantingen en schakelingen toe waardoor een schijnbaar willekeurig legpatroon gecreëerd kon worden met uitsparingen voor groen. Bovendien leidt het groot formaat tot minder voegen en minder vervuiling, onderhoud of risico op struikelgevaar.   De tegels zijn snel en mechanisch te plaatsen, waardoor Verbruggen NV de plaatsing ook vlot tot een goed einde kon brengen.

Hoge belevingswaarde

Naast de tegels mocht Stradus ook zitelementen voorzien waarvan de maatvoering op de tegels is afgestemd. Het resultaat? Een unieke en tevens onderhoudsvriendelijke speelplaats met hoge belevingswaarde waar zowel ruimte is voor actie als voor rust. Een buitenruimte met uitstraling én een groen karakter.

Benieuwd naar meer?

Ben jij ook benieuwd naar de prijsuitreiking van de Febe Elements Awards? We kijken samen met je uit naar de uitslag op 25 november. Voor meer info: zie https://febeawards.be/nl/home/

Graag meer foto's zien van dit project? Bekijk dan de foto’s op onze inspiratiebank!