Solar straatmeubilair: zelfvoorzienende oplaadbron met verlichting

Zichtbaar duurzaam met Solar parkmeubilair

Parkmeubilair met zonnepanelen en een oplaadmogelijkheid voor passanten verschijnt steeds vaker in het straatbeeld: in parken, op boulevards en bij fietsknooppunten Het is duurzaam en handig, maar ook een voorziening die heel makkelijk in te passen is, dankzij het accupakket.

Zelfvoorzienend parkmeubilair

Het grote voordeel van het toepassen van Solar parkmeubilair is dat het in bestaande omgevingen eenvoudig geplaatst kan worden, zonder grootschalige verbouwingswerkzaamheden. Het Solar parkmeubilair is namelijk volledig zelfvoorzienend. De zonnepanelen laden op door de zon en slaan de energie op in een geïntegreerd accupakket. Gebruikers hebben zo altijd stroom voor het laden van mobiele apparaten en fietsen en ’s avonds kan het zitelement verlichting bieden. Er zijn geen aanlegkosten en geen belasting op het elektriciteitsnetwerk. Daarmee is het solar parkmeubilair klaar voor de toekomst.

Gedegen ervaring

Er komen steeds meer aanbieders van Solar meubilair. Ook de technologie verbetert in snel tempo. Wij werken voor de Solar techniek daarom samen met het Nederlandse ontwerpbureau Fix. Een specialist met veel ervaring in het toepassen van zonnepanelen in openbare ruimtes. De eerste Solar parkbanken staan inmiddels meer dan 5 jaar en functioneren nog steeds probleemloos.

Samenstelling afgestemd op de toepassing

Naast het uiterlijk en de technische specificaties, is het belangrijk om vooraf vast te stellen waarvoor Solar parkmeubilair wordt aanschaft. Midden in de binnenstad is er meer behoefte in het opladen van mobiele apparaten (via USB of draadloos) en wellicht avondverlichting (led). Terwijl bij een fietsknooppunt meer behoefte is om fietsen bij te laden op 220 V. Samen met jou stellen wij het Solar meubilair naar wens samen. Na het vaststellen van de toepassing is het ook belangrijk om de optimale plaats van het Solar meubilair te bepalen. Zodat je zoveel mogelijk opbrengst uit het zonnepaneel kunt halen. Wij kijken graag met je mee. En is het Solar meubilair geplaatst, dan doet de zon de rest van het werk.

Vandalismebestendig zonnepaneel

Om zeker te zijn dat Solar parkmeubilair met een gerust hart in de openbare ruimte kan worden geplaatst, zijn de zitbanken uitgevoerd met een gepatenteerd Fix zonnepaneel systeem©. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor de openbare ruimte en uitgebreid getest op vandalisme.

Het Fix zonnepaneelsysteem bestaat onder meer uit een op maat gemaakt zonnepaneel van 2 lagen gehard glas (veiligheidsglas). Dit zonnepaneel is vele malen sterker dan een gewoon zonnepaneel dat op daken van huizen wordt toegepast. Het zonnepaneel is daarnaast voorzien van een dikke slagvaste plaat en aan 4 zijden ingeklemd in een solide RVS frame. Ook het materiaal en gewicht van het meubilair speelt een belangrijke rol bij vandalisme. Gewapend beton is van nature zwaar en niet zomaar even te verplaatsen. Het draagt bij aan een lange levensduur. Daarnaast zijn de betonnen elementen voorzien van een anti-graffiti coating. 

Comfortabel en onderhoudsvrij

Beton blijft in de zomer lekker koel in tegenstelling tot bijvoorbeeld staal. De slagvaste kunststof plaat van het Fix zonnepaneel systeem© voorkomt dat de bovenzijde te heet wordt. Gebruikers kunnen dus tijdens op warme zomerdagen gewoon op de bank plaatsnemen. Solar parkmeubilair is in principe onderhoudsvrij. Wij adviseren wel om na 5 jaar het meubilair te laten controleren op de werking. 

Seat Solar collectie

Ons meest veelzijdige product is de Seat Solar. Door middel van losse betonnen zitelementen uit het gamma Solids & Seats kan een strakke parkrand of organisch groeneiland worden gevormd. Hier en daar kan afgewisseld worden met een Seat Solar. De Seat Solar met zijn zonnepaneel is subtiel aanwezig en vaak onderdeel van een groter geheel. Zeker als de indirecte verlichting ’s avonds aan gaat, geeft dit een waanzinnig mooi effect.

Solar Bench, Solar Picnic en Solar Meet by Fix©

Ook de nieuwste serie Solar meubilair, ontwikkeld door ontwerpbureau Fix, is van zeer hoge kwaliteit en vormt een ware eyecatcher. Deze betonnen meubels onderscheiden zich door stijlvolle rondingen en een zeer hoogwaardige afwerking, die je nog een persoonlijke toets kan geven. Het betonnen meubilair is immers in verschillende kleuren te verkrijgen. Ook is het mogelijk om een logo in de voet te plaatsen waardoor de meubels nog persoonlijker worden. Voor deskundig advies over het toepassen van duurzame zonne-energie in de buitenruimte kunt u ook contact opnemen met onze partner Ontwerpbureau Fix.

Het gamma Solar meubilair Mix & Match wordt weldra aan onze productzoeker toegevoegd.