Onze tools waterdoorlatende bestrating vergemakkelijken je keuze- en rekenproces

Wil je aan de slag met waterdoorlatende bestrating, dan sta je voor heel wat keuzes. Naast de keuze voor het type product, moet je – in functie van de ontwerpvereisten – ook beslissen over de hoeveelheden bestratingsproducten alsook het volume aan vulmateriaal  die je nodig hebt. We verwijzen graag naar een aantal tools om je keuzeproces en je rekenwerk te vergemakkelijken.

Keuzetool waterdoorlatende bestrating

Ons gamma waterdoorlatende bestrating telt inmiddels meer dan 30-tal producten. Maar hoe kies je nu het juiste product voor jouw project, rekening houdend met het soort verkeersbelasting en ontwerpvereisten zoals grasgroei, begaanbaarheid, afwerking en combineerbaarheid met andere modellen? Om je hierbij te helpen ontwikkelden we onze keuzetool . Geef je voorkeuren in en ontdek welk product wij aanbevelen.

Rekentool modulaire groenbestrating

Met onze concepten Hydro Lineo (XL) en Eco Block kies je voor groenbestrating die je veel ontwerpvrijheid biedt en een combinatie van halfopen en gesloten verharding mogelijk maakt. In functie van de verhouding tussen de verschillende modellen veranderen de totale waterdoorlatendheid, het aandeel groen en het benodigde vulvolume. Onze rekentool modulaire bestrating helpt je bij deze calculaties.

  • “Als Stradus zijn we in de markt ook gekend omwille van onze service. We staan onze klanten ook graag bij bij de verwerking van onze producten. Met deze tools dragen we ons steenje bij aan een succesvolle toepassing ervan.”
    Svea Van de Kerckhove
    Customer Service Office Vlaanderen bij STRADUS

Rekentool voor de waterdoorlatende voeg bij standaard gesloten bestrating

Ook met standaard gesloten verharding kan je een waterdoorlatende verharding creëren. In dat geval is het formaat bepalend voor de minimaal te hanteren voegbreedte. Volgens de geldende norm PTV126 is je bestrating namelijk pas waterdoorlatend wanneer de voegen minimaal 10% van het totaaloppervlak uitmaken. Met onze rekentool bepaal je makkelijk vanaf welke voegbreedte het door jou gekozen formaat voldoet aan deze vereiste.

Rekentool vulvolume

Elk type waterdoorlatende bestrating in ons gamma heeft een specifiek percentage waterdoorlaatbaarheid en, in het geval van groenbestrating, begroeibaar oppervlak. Afhankelijk van de totaaloppervlakte en van het type bestrating heb je dus een ander volume aan vulmateriaal nodig. Wil je weten hoeveel grind of teelaarde je moet voorzien voor jouw project? Download dan onze rekentool.

Meer weten?

Als leidende speler in het segment van waterdoorlatende bestrating helpen we je graag om van jouw waterdoorlatende concept een duurzaam succesverhaal te maken. Naast de keuze van de geschikte bestrating, zijn ook de onderbouw, het gebruik van de juiste grassoorten en substraten én een – weliswaar minimaal – onderhoud bepalend. OOk hier helpen we je graag mee op weg.