Mooie materialenmix voor Westland Shopping Center

Bij de make-over van Westland Shopping Center in Anderlecht, met zijn 50.000 m² winkelruimte het vierde grootste shopping center van het land, leverde Stradus quasi alle prefab betonproducten voor de buiteninrichting. Collega Lien Bream vertelt over de mooie mix van standaard materialen en producten op maat van dit ontwerp en de samenwerking met onze projectpartners die hiertoe leidde.

Vierde grootste shopping center van het land

Het Westland Shopping Center in Anderlecht onderging in  opdracht van AG Real Estate een complete make-over waarbij zowel de binnen- als de buitenruimte werd vernieuwd. Eind 2022 werden de werken, die in 2020 van start gingen, afgerond. Hiermee is het vierde grootste shopping center van het land opnieuw een zeer uitnodigende locatie, goed voor een 50.000 m² winkelplezier. 

Prefab beton siert buitenruimte

Voor de verharding van de buitenruimte leverde Stradus quasi alle prefab betonproducten. We werkten hiervoor nauw samen met de bouwheren Franki-De Waele–Willemen, onderaannemer Besix Infra en ontwerpbureau JNC International. In totaal gaat het om meer dan 12.500 m² tegels en klinkers, meer dan 6.000 lopende meter boordstenen en een 370-tal zitelementen. 

Materialenmix op maat van het ontwerp

Een mooie mix van materialen uit ons standaard assortiment en producten specifiek op maat van dit ontwerp. Zo werd de maatvoering van het zitmeubilair afgestemd op die van de grootformaattegels die werden gebruikt voor de inkleding van inkom- en loopzones alsook de overdekte terrassen. Bestrating en meubilair vloeit zo samen in een passend en harmonieus geheel.