Mellow Poufs & Planter: een zachte toets in je design

Kies je resoluut voor een zachter design binnen jouw project of wil je net binnen een strakker kader wat zachtheid brengen door te variëren met rondere vormen? Met de nieuwe Mellow-elementen brengen we straatmeubilair met een zachtogend design. 

Ronde vormen en gladde afwerking

De Mellow-reeks omvat twee sierpoefs en een bijpassende bloembak. Typerend zijn de ronde vormen en de gladde afwerking. Voor de zitting van de poefjes kan je kiezen tussen beton, hout of bamboe

Specifieke look & feel naar de hand van Blom&Moors

De Mellow-reeks kwam tot stand in een samenwerking tussen ontwerpbureau Blom&Moors en onze Nederlandse zusterfirma Struyk Verwo Infra. Blom&Moors ontwikkelde jaren geleden in opdracht van ProRail en NS straatmeubilair waaronder ronde zitelementen die je intussen op diverse treinstations in Nederland ziet. Gezien er zoveel vraag naar was - onder andere door de architect van The Red Apple in Rotterdam - en deze niet via een catalogus te bestellen zijn, gingen Blom&Moors aan de slag met de ontwikkeling van een serie poefs met een specifieke look en feel.

  • ‘Ons uitgangspunt voor de betonnen poefs was een zacht en vriendelijk karakter. Beton wordt gezien als een hard en grauw materiaal, maar als je er een radius en gladheid aan geeft, dan verandert het uiterlijk. Met die gedachte ontstond het idee van de Mellow Poufs & Planters: een zitelement waar je rondom op kunt zitten en een plantenbak om de ruimte groener aan te kleden. De naam Mellow verwijst dus naar de zachtheid die de producten uitstralen.’
    Ginette Blom & Jacqueline Moors
    Ontwerpbureau Blom&Moors

Configureer Mellow naar wens

Vanwege de ronde vorm kun je heel eenvoudig diverse configuraties maken. Je kan spelen met een variatie in diameter, hoogte, materiaal en kleur. Zowel de poefs als de bloembak bestaan uit een zogeheten betonnen ‘bottom’ die gecombineerd wordt met een ‘top’. De tops voor de poefs zijn leverbaar in beton, hout en bamboe. De verbinding tussen top en bottom wordt geaccentueerd met een stalen ring in de kleur messing.

Bekijk de modellen op onze productzoeker