Extra veiligheid voor de schoolkinderen van Lede dankzij zebrapadelementen op maat

Deze zebrapadelementen van 5 meter lang moeten weldra de schoolomgevingen van de gemeente Lede een stuk veiliger maken. Hoe? Wel, met het oog op de voetgangersveiligheid pakt Lede momenteel al de oversteekplaatsen rondom scholen aan. Hierbij zijn een duurzame belijning enerzijds maar ook een belijning die bij vrieskou geen valgevaar met zich meebrengt beiden vereisten van de gemeente.

Charlotte De Schepper van ingenieursbureau EVOLTA kwam zo uit bij onze prefab zebrapadelementen. Een schot in de roos als je het ons vraagt, want de lichtreflecterende belijning én het topvlak met anti-slipeffect is net dat wat onze elementen onderscheidt van alternatieve oplossingen in de markt. Bovendien maakten we de delen rondom de belijning specifiek voor dit project oranje in plaats van zwart en werd gekozen voor een totale lengte van 5 meter in plaats van 3 meter.

"De oranje kleur is niet alleen leuk voor een schoolomgeving, maar is zo gekozen met de bedoeling de oversteekplaatsen nog meer in het oog te doen springen. Een bijkomend voordeel wat we hopen te bereiken is bovendien dat bestuurders op een grotere afstand van het zebrapad zullen stoppen met een beter zicht op de gehele oversteekplaats als gevolg en dat kinderen niet meer in de dode hoek van vrachtwagens terecht komen." aldus Charlotte De Schepper.

We zullen het snel ontdekken, want de firma DM Roadbuilding start volgende week stap voor de stap met de heraanleg van alle zebrapaden in de schoolomgevingen van Lede met behulp van deze prefab zebrapadelementen op maat.

Klik hier voor meer info over onze standaard zebrapadelementen.