Buiten sporten met bootcamp-elementen

De openbare ruimte fungeert steeds vaker als ontmoetingsplek en daarnaast zie je mensen er ook steeds vaker sporten. Denk aan stadsparken, speelveldjes, schoolpleinen, skateparken en natuurgebieden. Met onze Bootcamp-elementen kan men veilig sporten in de open lucht.

De bootcamp-elementen zijn ontworpen door landschapsontwerper Marjan Ketner (in samenwerking met Studio Papas) naar aanleiding van het ontwerp voor de Waanzinnig Waldecktuin, een buurttuin in Den Haag. 

Combineerbaar met Solids & Seats

Deze nieuwe reeks sportelementen vormen een leuke uitbreiding op onze ruime modulaire reeks Solids & Seats. Dat is een reeks zitelementen die je kan schakelen tot zitranden. Dankzij de diversiteit aan modellen creëer je het gevoel van maatwerk en dat op een budgetvriendelijke manier. Ontwerpvrijheid troef, zeker nu je ze ook kan combineren met deze sportelementen.

Bootcamp-elementen in een notendop

  • 5 modellen met verschillende RVS-beugels voor uitvoering van diverse oefeningen zoals sit-ups, push-ups en jumps
  • De elementen hebben een lange levensduur, zijn onderhoudsarm en bestand tegen vandalisme
  • De elementen voldoen aan alle veiligheidseisen en mogen als gecertificeerde sport- en spelelementen in de openbare ruimte worden geplaatst (keuringscertficaat op aanvraag verkrijgbaar)
  • Plaatsing mogelijk als vrijstaand element of geschakeld met andere bootcamp-elementen
  • Eveneens perfect combineerbaar met het ruime assortiment Solids & Seats-parkbanden en -zitelementen.
  • “De Waanzinnig Waldecktuin is een buurttuin die op initiatief van de omwonenden is ontstaan. Voorheen bestond het terrein uit oude moestuintjes, een voetbalveldje en verder een verwaarloosd terrein. Belangrijk was dat de buurttuin een plek zou worden waar jong en oud graag komt. Er moest dus niet alleen een leuke plek komen om te zitten en te spelen, maar ook een plek om te sporten. De Solids pasten perfect in dit idee. Ik heb ze gebruikt als zitelement én als bootcampelement door aan een aantal elementen RVS-beugels toe te voegen”
    Marjan Ketner
    Landschapsontwerper bij Ketner Olsen Architecten
Bekijk hier het gamma Bootcamp-elementen