Hydro Store+: waterdoorlatende bestrating met ongezien gebruikscomfort

Bij de inrichting van publieke ruimtes staan veiligheid en gebruikscomfort centraal. Maar ook duurzaamheid speelt een steeds grotere rol. Hydro Store+ is de eerste waterdoorlatende bestrating die een antwoord biedt op al deze eisen en zo een weg baant voor tal van nieuwe toepassingsmogelijkheden van waterdoorlatende bestrating. 

Door zijn hybride samenstelling, met een gesloten deklaag, een smalle voeg en een poreus onderbeton, zorgt Hydro Store+ voor uitstekende infiltratie én hoog gebruikscomfort. Het resultaat? Dat mag dankzij de verschillende formaten, kleuren en afwerkingen gezien worden.

Contacteer ons
 

Nieuwe toepassingsmogelijkheden

Tot voor kort was het bijna onmogelijk om winkelwandelstraten, pleinen, speelplaatsen of parkings in te richten met waterdoorlatende bestrating, zonder in te boeten aan comfort. Denk aan poreuze stenen, die niet sterk genoeg zijn voor eventuele verkeers- en wringbelasting. Of stenen met een verbrede voeg of drainageopeningen, die leiden tot minder comfort en veiligheid. 

Met Hydro Store+ hoef je niet meer te kiezen tussen waterdoorlatendheid en comfort. Hij combineert namelijk het beste van 2 werelden: het duurzame aspect van waterdoorlatende bestrating en het comfort van klassieke gesloten bestrating. Dat maakt van Hydro Store+ de ideale verharding voor publieke ruimtes. 

Download de brochure

Gebruikscomfort voor iedereen

De gesloten deklaag met microvelling en de smalle voeg zorgen voor ongezien gebruikscomfort en meer veiligheid. Zo kan je er vlot op stappen, ook met hakken, en er makkelijk overgaan met winkelkarretjes, kinderwagens en rolstoelen. Daarbij komt dat ook het rolgeluid minimaal is. Dat maakt de omgeving heel wat aangenamer.

Dit gebruikscomfort werd ook bevestigd door het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW). Hydro Store+ werd getest met hun sensorische meetrolstoel en behaalde een uitstekende score. De officiële resultaten van die testen kan je opvragen bij je STRADUS-contactpersoon.
 

Innovatieve waterinfiltratie

Hydro Store+ heeft een microvelling van 1/1 mm en een verjonging aan de bovenzijde. Na plaatsing resulteert dat in een smalle opening in het loopvlak. Die is niet breder dan 6 mm en dus veel smaller dan bij betonstraatstenen met een verbrede voeg of drainageopeningen. Neerslag duikt via de minimale voeg tot onder de sierdeklaag en infiltreert zo in het poreuze onderbeton. De animatie hiernaast toont je de werking van Hydro Store+.

Performantie getest en bewezen

Dat dit systeem werkt, werd bewezen door verschillende testen, waaronder die van het OCW. Zij vergeleken Hydro Store+ met standaard poreuze betonstraatstenen en betonstraatstenen met verbrede voeg. Elk type steen onderging meerdere testen. 

Daaruit bleek dat Hydro Store+ ruimschoots voldoet aan de norm van 540 l/s/ha die gehanteerd wordt binnen PTV126 voor poreuze waterdoorlatende bestrating. Zonder vervuiling scoort Hydro Store+ met een factor 20 beter dan die norm. Met vervuiling scoort hij nog beter, met een factor 10. De steen is ook even performant als de 2 andere types.

Download hier een beknopt overzicht met de technische vereisten waaraan Hydro Store+ voldoet, inclusief een samenvattende beschrijving van de testen en de resultaten van het OCW. Wil je graag het volledige overzicht van testresultaten? Neem dan contact op.

Hydro Store+ voldoet aan alle kwaliteitseisen van de geldende norm voor waterdoorlatende betonverhardingen (PTV126). Maar voor het waterdoorlatende aspect valt hij niet onder een van de bestaande productgroepen, namelijk betonstraatstenen met verbrede voeg en/of drainageopeningen en poreuze betonstraatstenen. 

Eind 2021 werd het concept van Hydro Store+ voorgelegd aan de technische commissie (STC1) die waakt over PTV126. Zij beslisten om de expertengroep EGE11 aan te stellen. Die moet onderzoeken hoe dit type van hybride stenen binnen PTV126 kan passen.

Hoogwaardige afwerking

Met Hydro Store+ kan je ook rekenen op een esthetische meerwaarde. De steen is namelijk verkrijgbaar in verschillende formaten, kleuren en afwerkingen. Zo creëer je een unieke inrichting voor elke publieke ruimte.

Momenteel is Hydro Store+ beschikbaar in volgende formaten en afwerkingen. Binnenkort breiden we het gamma nog uit met nieuwe formaten en afwerkingen. 

•    Formaten: 22 x 11 x 8 cm en 22 x 22 x 8 cm
•    Afwerkingen: niet-nabehandeld en uitgewassen

Meer info vind je in onze productzoeker.

 

Winnaar Techni-Mat Audience Award 2022

Hydro Store+ weet ook heel wat experts in de sector enthousiast te maken. Dat bleek onder andere op 9 en 10 maart op Techni-Mat waar Stradus voor Hydro Store+ de Audience Award in ontvangst mocht nemen. Daarnaast kende ook een onafhankelijke jury Hydro Store+ binnen de categorie Sustainability een eervolle 2de plaats toe. 

Meer info?

Download hierboven de brochure of contacteer ons. Wij helpen je graag verder.