Hydro Store+: waterdoorlatende bestrating met ongezien gebruikscomfort

Bij de inrichting van publieke ruimtes staan veiligheid en gebruikscomfort centraal. Maar ook duurzaamheid speelt een steeds grotere rol. Hydro Store+ is de eerste waterdoorlatende bestrating die een antwoord biedt op al deze eisen en zo een weg baant voor tal van nieuwe toepassingsmogelijkheden van waterdoorlatende bestrating. 

Door zijn hybride samenstelling, met een gesloten deklaag, een smalle voeg en een poreus onderbeton, zorgt Hydro Store+ voor uitstekende infiltratie én hoog gebruikscomfort. Het resultaat? Dat mag dankzij de verschillende formaten, kleuren en afwerkingen gezien worden.

Contacteer ons
 

Nieuwe toepassingsmogelijkheden

Tot voor kort was het bijna onmogelijk om winkelwandelstraten, pleinen, speelplaatsen of parkings in te richten met waterdoorlatende bestrating, zonder in te boeten aan comfort. Denk aan poreuze stenen, die niet sterk genoeg zijn voor eventuele verkeers- en wringbelasting. Of stenen met een verbrede voeg of drainageopeningen, die leiden tot minder comfort en veiligheid. 

Met Hydro Store+ hoef je niet meer te kiezen tussen waterdoorlatendheid en comfort. Hij combineert namelijk het beste van 2 werelden: het duurzame aspect van waterdoorlatende bestrating en het comfort van klassieke gesloten bestrating. Dat maakt van Hydro Store+ de ideale verharding voor publieke ruimtes. 

Download de brochure

“We kozen voor Hydro Store+ voor deze school omwille van de goede drainering en de esthetische en vlakke afwerking. In tegenstelling tot de klassiekere types, die ofwel ruw zijn ofwel een brede voeg hebben, is Hydro Store+ perfect voor schoolomgevingen. Het resultaat oogt ook als een gesloten, vlakke speelplaats, zoals we die kennen van vroeger.”
Jan Wijckmans
Ingenieur-architect/bestuurder bij Wijsch Multiprofessionele Architectenvennootschap

Gebruikscomfort voor iedereen

De gesloten deklaag met microvelling en de smalle voeg zorgen voor ongezien gebruikscomfort en meer veiligheid. Zo kan je er vlot op stappen, ook met hakken, en er makkelijk overgaan met winkelkarretjes, kinderwagens en rolstoelen. Daarbij komt dat ook het rolgeluid minimaal is. Dat maakt de omgeving heel wat aangenamer.

Dit gebruikscomfort werd ook bevestigd door het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW). Hydro Store+ werd getest met hun sensorische meetrolstoel en behaalde een uitstekende score. De officiële resultaten van die testen kan je opvragen bij je STRADUS-contactpersoon.

Innovatieve waterinfiltratie

Hydro Store+ heeft een microvelling van 1/1 mm en een verjonging aan de bovenzijde. Na plaatsing resulteert dat in een smalle opening in het loopvlak. Die is niet breder dan 6 mm en dus veel smaller dan bij betonstraatstenen met een verbrede voeg of drainageopeningen. Neerslag duikt via de minimale voeg tot onder de sierdeklaag en infiltreert zo in het poreuze onderbeton. De animatie hiernaast toont je de werking van Hydro Store+.

“Hydro Store+ draagt het BENOR-keurmerk en levert topprestaties. De klinker behaalt resultaten die ruimschoots boven de norm van 540 l/s/ha liggen, zelfs bij duurzaamheidstesten waarbij ernstige vervuiling gesimuleerd wordt. Hydro Store+ is dan ook even performant als standaard poreuze betonklinkers en klinkers met verbrede voeg.”

Sven Tilkin
Product Development Manager bij STRADUS
Eerste hybride waterdoorlatende klinker met BENOR-keurmerk

Tijdens de ontwikkelingsfase van de Hydro Store+ toonden verschillende testen al zijn uitstekende performantie aan. Die vormde de aanzet voor de uitbreiding van de technische voorschriften PTV 126 met een nieuwe categorie, Hybride producten. Binnen deze categorie is Hydro Store+ het eerste product dat nu ook het BENOR-keurmerk draagt.

Hoogwaardige afwerking

Met Hydro Store+ kan je ook rekenen op een esthetische meerwaarde. De steen is namelijk verkrijgbaar in verschillende formaten, kleuren en afwerkingen. Zo creëer je een unieke inrichting voor elke publieke ruimte.

Momenteel is Hydro Store+ beschikbaar in volgende formaten en afwerkingen. Uiteraard voorzien we in de nabije toekomst de nodige uitbreidingen. We kunnen ook formaten en afwerkingen voorstellen per project.

•    Formaten: 22 x 11 x 8 cm, 22 x 11 x 10 cm en 22 x 22 x 8 cm
•    Afwerkingen: niet-nabehandeld en uitgewassen

Meer info vind je in onze productzoeker.

 

Aandachtspuntje bij de praktische verwerking

Hydro Store+ laat zich even eenvoudig plaatsen als standaard betonstraatstenen en de gekende waterdoorlatende betonstraatstenen. Door de minimale velling van de klinker moet je wel voorzichtig te werk gaan bij het aftrillen: voorzie de trilplaat altijd van een rubberen mat om de stenen te beschermen.

“Visueel is Hydro Store+ te vergelijken met gelijkaardige niet-waterdoorlatende klinkers. De stenen zijn ook even makkelijk te plaatsen als klassieke klinkers van 20 x 20 of 22 x 22 cm. Het aftrillen vraagt om wat extra aandacht, maar na de eerste paar meters hadden we ook dat onder de knie.”
Adrien Daga
Projectleider bij Eurovia Belgium

Winnaar Techni-Mat Audience Award 2022

Hydro Store+ maakt ook heel wat experts in de sector enthousiast. Dat bleek onder andere op 9 en 10 maart 2022 tijdens Techni-Mat, toen Stradus de Audience Award in ontvangst mocht nemen voor Hydro Store+. Daarnaast behaalde de klinker een eervolle 2de plaats in de categorie Sustainability, na het oordeel van een onafhankelijke jury. 

Meer info?

Download hierboven de brochure of contacteer ons. Wij helpen je graag verder.