Eco Block: de eerste groenbestrating in formaat 22 x 22 cm

Het vergroenen van verhardingen in België wordt voortaan makkelijker én plezanter. Maak kennis met Eco Block, de eerste modulaire groenbestrating met een maatvoering afgestemd op de meest gangbare steenformaten.

De oplossing waarop je wachtte

De nieuwe Eco Block van STRADUS is een groenbestrating die de ontwerpvrijheid van onze bekende modulaire concepten – zoals Hydro Lineo – koppelt aan de combineerbaarheid met de klassieke Belgische formaten 22 x 11 cm en 22 x 22 cm.

Waarom is Eco Block dé oplossing voor vergroening van bestaande gesloten verhardingen? Product Development Manager Sven Tilkin legt het uit.

Collega Sven presenteert Eco Block

Slimme keuze

Raar maar waar: tot nu toe bestond er geen groenbestratingsproduct met deze maatvoering, terwijl de formaten 22 x 11 cm en 22 x 22 cm juist erg gangbaar zijn in België. Met Eco Block brengen we daar verandering in: een concept van modulaire groenbestrating bestaande uit 3 uitwisselbare modellen met eenzelfde buitenmaat 22 x 22 cm.

Geen grote innovatie, maar wel een slimme keuze. Eco Block maakte het immers mogelijk bestaande structuren te vergroenen met slechts minimale inspanningen.

Creatief vergroenen

Naast het voordeel van het formaat, kan je met Eco Block creatief aan de slag. Net als onze andere lijnen modulaire groenbestrating Hydro Lineo en Hydro Lineo XL bestaat de lijn uit drie uitwisselbare modellen. In dit geval: een gesloten model, een halfopen model met blokmotief en een halfopen model met lijnmotief.

Duurzaam in gebruik en plaatsing

Eco Block is niet alleen duurzaam vanwege zijn toepassing, maar ook dankzij het sterke verband. Door de ingewerkte verankeringsnokken kan Eco Block zelfs in blokverband bijna elk soort wringbelasting aan. Daarnaast is de gesloten steen met zijn formaat 22 x 22 cm ideaal voor het creëren van een relatief groot stapoppervlak en is Eco Block gemakkelijk hanteerbaar bij plaatsing.

Meer weten over Eco Block?

Bekijk de complete lijn van Eco Block op onze productzoeker en ontdek hoe je met minimale inspanningen jouw projecten kan vergroenen met deze duurzame en modulaire groenbestrating.