Provincie
Limburg
Plaats
Genk
Realisatiedatum
augustus 2011
Opdrachtgever
De Lijn Limburg
Ontwerper
Stad Genk
Aannemer
Slegers Algemene Aannemingen

Afgelopen maanden werd in Genk hard gewerkt aan de heraanleg van de schoolomgeving Bret, die 11 scholen en daarmee 6000 leerlingen en leerkrachten telt. De ontwerpcel van de stad Genk hertekende de schoolomgeving volledig, in samenwerking met de scholen, AWV en De lijn Limburg. Zowel op de Weg naar As als op de Collegelaan werden meerdere bushaltes heraangelegd. Dit met als doel toegankelijke en veilige op- en afstapplaatsen te creƫren om de veiligheid van de jongeren te garanderen.

De uitvoering van dit project wordt door Slegers NV verzorgd en er werd gekozen voor de bushaltebanden, blindegeleidelijntegels en rubber waarschuwingstegels van Stradus Infra. De combinatie van deze functionele producten met de karteltegels van Stradus Infra maakt van de bushaltehavens niet alleen een veilige en toegankelijke, maar ook een aangename stek voor passagiers om te wachten op de bus.

Naast de bushaltes, waarvan enkelen zelfs 70m lang zijn, werden ook de straten in de schoolomgeving volledig vernieuwd. Ook voor de stoepen en de parkeerplaatsen die naast de weg gelegen zijn, werden boordstenen, karteltegels en gitruittegels van Stradus Infra gebruikt.