Strakke, modulaire elementen die zowel toepasbaar zijn als groenomranding als als zitrand? U denkt misschien aan onze populaire Solids & Seats? Maak kennis met Greenline, een alternatieve lijn modulaire elementen in ons gamma straatmeubilair. Eveneens strak, modulair en veelzijdig toepasbaar. Typerende voor Greenline is dan weer de slanke, schuin opstaande vormgeving.

Modulair & breed toepasbaar

De Greenline betonbanden zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd, waardoor u ze naar wens onderling kan combineren. De diverse modulaire vormvarianten hebben een standaard lengte van 2 meter en ze hebben allen dezelfde beperkte breedte van 15 cm. Dankzij de slanke vormgeving kan u rechte lijnen van plantvakken accentueren en strak omlijsten. Wilt u juist meer vloeiende lijnen en beweeglijkheid in uw ontwerp, dan zijn er verschillende bochtstralen beschikbaar. De elementen kunnen zowel als opsluitband, keerrand of zitrand worden ingezet.

Afwisseling in uw buitenruimte

Naast hun onderlinge combineerbaarheid zijn de diverse elementen zowel schuin naar binnen als naar buiten te plaatsen. Tevens zijn ze leverbaar in 2 hoogtes boven het maaiveld: 30 en 45 cm. Dit tezamen zorgt voor extra mogelijkheden om afwisseling te brengen in het ontwerp van uw buitenruimte.

Een diversiteit aan kleurmogelijkheden – getuige architect van Hooijdonk

Greenline elementen zijn vervaardigd uit zelfverdichtend beton, waaraan ze hun gladde uitstraling te danken hebben. U kan de elementen bestellen in alle kleuren van onze standaard ZVB kleurenkaart. En ook bij afwijkende kleurwensen denken wij graag met u mee.

Zo was Maarten van Hooijdonk, architect bij Cuypers & Q Architecten uit Antwerpen, op zoek naar ronde elementen voor het omranden van boomvakken op de buitenplaats van een historisch schoolgebouw in Antwerpen.

Maarten van Hooijdonk: ‘Vereiste was niet alleen dat de elementen ook als zitbank konden dienen. We wilden graag ook de kleur van de elementen afstemmen op het groen van de marmercomposiete binnenvloeren en de hoge groene plinten in de traphallen. Bij de renovatie van de gebouwen trachten we immers deze typerende accenten te laten terug komen. Initieel hebben we samen met Stradus Infra gekeken in de richting van op maat gemaakte elementen. In een volgend stadium stelden zij de Greenline bankenlijn voor. Die beantwoorde esthetisch en budgettair aan wat we voor ogen hadden.’ 

Bij Stradus Infra hebben we vervolgens intern de koppen samen gestoken om te kijken wat mogelijk was om op de gewenste maatvoering en kleur een antwoord te bieden. ‘Toen bleek dat we de elementen ook in het groen konden verkrijgen, was de keuze snel gemaakt. De groene betonnen elementen versterken mooi het karakter van de locatie en zorgen tevens voor een mooi contrast met de rode bakstenen gevels met art nouveau elementen.’ aldus Maarten van Hooijdonk.

Mooi meegenomen extra’s

Naast betonnen zitranden biedt de Greenline serie ook betonnen zitranden met zittingen in gelamineerd bamboe of FSC-hardhout. Goed voor het brengen van leuke accenten of een warme toets. Greenline elementen zijn tot slot optioneel verkrijgbaar met antigraffiti coating, wat ze ook vandalismebestendig maakt.

Bekijk de diverse modellen op onze productzoeker.