De Solids & Seats bankenlijn werd recent uitgebreid met verlaagde Solid elementen. De verlaagde elementen hebben een hoogte van 25 cm in tegenstelling tot de andere Solid elementen die 50 cm hoog zijn. Door een combinatie van deze elementen te maken, is het mogelijk de uniformiteit te behouden op plaatsen waar wagens parkeren en waar men de afbakening van het groen wil doortrekken.

Modulaire zitranden in allerhande vormen en materialen

Solids & Seats is een complete lijn van modulaire betonnen zitranden waarvan alle elementen in detail op elkaar zijn afgestemd. U kan dus al de elementen uit dit gamma perfect met elkaar combineren. De elementen zijn te schakelen tot zitranden rondom groen- en speelzones, tot trappen en tribunes en tot vrijstaande lijnvormige zitranden voor schoolpleinen en parken. Zowel kerend als vrijstaand toe te passen. Vanwege de vele vairanten en de rustige vorm is deze reeks betonnen zitranden breed toepasbaar. Tegelijkertijd biedt de reeks talloze mogelijkheden naar vorm, materiaal en kleur.

Het gamma Solids bevat de betonnen elementen. Optioneel kunnen deze op maat voorzien worden van geïntegreerde ledverlichting.  In het gamma Seats vindt u tal van betonnen zitelementen met een houten zitting, rug en/ of armsteun. Complementair met de Solids en Seats is er de Seat Solar, een zitelement uitgerust met 230 volt oplaadpunten en USB stopcontacten die werken op zonne-energie. Met de opgewekte elektriciteit kan je bijvoorbeeld je telefoon, tablet of elektrische fiets opladen.

Verlaagde elementen tegen parkeerschade

Met de nieuwe verlaagde elementen is het nu ook mogelijk op een mooie manier groenzones te omranden zodat het groen beschermd blijft en tevens schade te voorkomen aan de elementen daar waar wagens parkeren of voorbijrijden.

De verlaagde Solid elementen zijn beschikbaar als:

  • Solid laag: een recht element met afmetingen 200x47/45x25 cm (lxbxh).
  • Solid hoek laag: een hoekelement van 90° met een beenlengte van 100 cm.
  • Op aanvraag zijn ook verlaagde Solid bochten verkrijgbaar.

Eerste toepassing in Friesland

De verlaagde elementen werden voor het eerst toegepast in een woon- en winkelgebied in het Friese plaatsje ‘Burgum’. Rondom de bestaande boomeilanden en de nieuw aangelegde sierbeplanting zijn hoge en lage Solid elementen in één lijn opgesteld. Aan de noordzijde zijn 45 cm hoge zitranden geplaatst zodat het winkelende publiek even kan uitrusten.

Aan de zuidzijde, grenzend aan het parkeerterrein, werd gebruik gemaakt van verlaagde Solids die 10cm boven het maaiveld zijn opgesteld. Door toepassing van de lage elementen voorkomt men dat parkerende wagens de elementen beschadigen en wordt het groen degelijk beschermd.

Voor de overgang van hoog naar laag is in dit ontwerp bewust gekozen voor een duidelijke sprong in plaats van deze schuin te late aflopen.

Raadpleeg het gehele gamma Solids en Seats op onze productzoeker.