Om een antwoord te bieden op de steeds groeiende problematiek van wateroverlast en uitdroging van de bodem biedt Stradus Infra een uitgebreid gamma aan waterdoorlatende bestrating. Om grotere hoeveelheden hemelwater aan te kunnen, is hiernaast ook een waterdoorlatende en –bergende ondergrond van belang. Daarom verdeelt Stradus Infra voortaan de Hydrorock infiltratieblokken.

Absorberen, bufferen en infiltreren

De Hydrorock blokken absorberen tot 94% aan hun volume aan  overtollig oppervlakte- en hemelwater, wat het rioleringsstelsel ontlast en helpt overstromingen voorkomen. Vervolgens zal het gebufferde water geleidelijk infiltreren in de bodem.

De blokken hebben een fijnmazige vezelstructuur in één richting. Afhankelijk van de functie worden de blokken daarom horizontaal of verticaal geplaatst. Voor drainage van oppervlakte- en hemelwater dienen de blokken liggend geplaatst te worden. Bij buffering en infiltratie van hemelwater kiest u er voor de blokken staand te plaatsen.

Natuurlijk, duurzaam & geen inspectie nodig!

De Hydrorock blokken bestaan voor 100% uit natuurlijk steenwol, een materiaal dat ondergronds decennialang in optimale conditie blijft. Dichtslibben is niet mogelijk dankzij het  op katoen gebaseerde membraan van filterdoek dat niet schimmelt of rot. Het membraan heeft een grote breuksterkte en is bestand tegen de natuurlijke stoffen in de bodem. Inspectie van het systeem is bijgevolg overbodig.

Belastbaar tot 2500 kg per m²

De blokken zijn overrijdbaar. Staand zijn ze belastbaar met maximum 2500 kg per m² met een dekking gelijk aan de breedte van ieder bloktype. Liggend is de draagkracht ca. 33% minder.

Types en afmetingen

Er zijn twee types Hydrorockblokken:

  • Type D zijn de standaard blokken die fungeren voor drainage en buffering van hemelwater
  • De Type BD blokken zijn voorzien van geperforeerde buizen voor de afkoppeling van regenwaterafvoeren en tevens de infiltratie van hemelwater

De blokken hebben slanke formaten van 120 cm lengte. Meerdere breedtes en hoogte zijn verkrijgbaar.

Gegalvaniseerde roosters & infiltratieputten

Voor een versnelde infiltratie in de blok voorziet het Hydrorock systeem ook in gegalvaniseerde roosters en infiltratieputten.

Eenvoudige plaatsing & direct klaar voor gebruik

De blokken worden zeer eenvoudig geplaatst. Er dient enkel een sleuf te worden gegraven, waarna de blokken geplaatst worden en vervolgens afgedekt worden met zand of grind. Het systeem is meteen klaar voor gebruik. Naar wens kan het oppervlak bestraat worden met (al dan niet waterdoorlatende) bestrating of de blokken kunnen geplaatst worden naast een verhard oppervlak.

Neem voor meer informatie contact op.