Met de vele neerslag die ons land dit jaar al kreeg te verduren en het feit dat er nu reeds  1,5 jaar haast geen pesticiden meer mogen gebruikt worden voor onkruidbestrijding, klagen vele steden en gemeenten steen en been. Om de onkruidgroei het hoofd te kunnen bieden, is men vaak genoodzaakt externe firma’s in te schakelen of zelf dure machines aan te schaffen. De kosten rijzen de pan uit en vaak kan men het werk niet bijhouden.

Sensibilisering van de bevolking opdat men iets toleranter met onkruid omgaat is één ding, maar desondanks blijft onkruidbestrijding een absolute noodzaak. Niet alleen om de inwoners tevreden te houden, maar ook om onveilige situaties en beschadigingen aan de bestrating te voorkomen.

Nevergreen onkruidvrije bestrating - een combinatie van stenen met verbrede voeg en een hoogwaardige onkruidwerende voegmortel - biedt een ideale oplossing. Daar waar de gangbare alternatieven voor pesticiden - zoals branden, borstelen of stomen – arbeidsintensief zijn, grote  investeringen vragen en meermaals per jaar herhaling vergen, vraagt Nevergreen een éénmalige investering en voorkomt het de groei van onkruid. Niet is alleen is deze toepassing op termijn een stuk goedkoper, u bespaart er vooral veel tijd en energie mee.

De belangrijkste voordelen van Nevergreen op een rijtje:

  • Nevergeen vergt slechts een éénmalige investering, zowel wat betreft kosten als inzet van arbeid voor het onderhoud van uw verhardingen. Nevergreen voorkomt immers onkruid in plaats van het herhaaldelijk te moeten bestrijden.

  • Het is een milieuvriendelijke oplossing daar waar branden, borstelen en stomen nog steeds een belasting op het milieu vormen.

  • Het concept is zeer snel te plaatsen en indien u het invoegen overlaat aan onze erkende aannemer geeft deze 10 jaar garantie.

  • De stenen zijn bovendien opbreekbaar.
  • Naargelang de situatie kan u kiezen tussen een exoxy- of een cementgebonden voegmortel.
  • En zowel de stenen als de cementgebonden voegmortel zijn conform standaardbestek 250.

Diverse projecten getuigen ervan dat Nevergreen een duurzaam concept is. Hiernaast ziet u foto’s van projecten die zelfs reeds tot 4 jaar geleden bestraat zijn met Nevergreen en waar nog steeds geen sprietje onkruid te bespeuren valt.

Wenst u meer informatie?