Sinds enkele jaren wordt voor de aanleg van bushaltes steeds meer gebruik gemaakt van bushaltebanden. Dit zijn boordstenen met een aangepaste, aanrijdbare vormgeving die dankzij de creatie van een minimale instapafstand en -hoogte de toegankelijkheid en veiligheid – ook voor mindervaliden, ouderen en kinderen - optimaliseert. De banden zijn standaard wit van kleur - wat ook zorgt voor een betere zichtbaarheid.

Bent u nog niet vertrouwd met bushaltebanden? Dan verwijzen wij graag naar onze brochure ‘toegankelijke bushaltes’ voor meer informatie.

Al te vaak blijkt dat standaard bushaltebanden niet voldoen om een halte naar wens af te werken en is verzagen van de elementen nodig. Het gamma bushaltebanden van Stradus Infra biedt hier echter pasklare antwoorden op:

  • Passtukken met een lengte van 1 meter – Naast de standaard elementen met een lengte van 2 meter, met of zonder voet, vindt u bij ons ook elementen met een lengte van 1 meter. Dit biedt een gepaste oplossing voor iedere perronlengte zonder dat men de elementen op de werf dient te verzagen.
  • Verloopbanden met een verloop naar een velling 2/2 - De verloopbanden van Stradus Infra lopen uit naar een velling van 2/2 cm waardoor men het geheel mooi kan laten aansluiten op een standaard boordsteen en een drempelloze toegang tot de halte perfect realiseerbaar wordt. Bovendien zijn de verloopbanden aan beide uiteinden even breed waardoor men de aansluitende bestrating bij plaatsing niet schuin dient te zagen. Dit maakt de plaatsing enerzijds eenvoudiger en geeft anderzijds een net afgewerkte bestrating als resultaat.
  • Bushaltebanden voor visgraat- en eilandperrons – Ook voor de aanleg van busperrons met de juiste radius en het gewenste verloop, heeft Stradus Infra aangepaste elementen. Hiermee zijn busperrons – of het nu gaat om symmetrische visgraatperrons of asymmetrische eilandperrons – eenvoudig aan te leggen. Verzagen is niet langer nodig en temeer dankzij het brede aanbod van verloopbanden, bochtbanden en voetstukken is een net afgewerkt perron met een vrij te kiezen breedte simpel als maar kan zijn. Meer informatie rond deze elementen vindt u in onze brochure ‘bushaltebanden voor visgraat- en eilandperrons’.
  • Extra stabiliteit dankzij elementen met voet – Ons aanbod laat de keuze te kiezen voor bushaltebanden met of zonder voet. Het gewicht van de bushaltebanden en de verdoken hol- en dolverbinding op de kopse zijden maakt dat de elementen niet kunnen verschuiven ten opzichte van elkaar. Een extra voet zorgt voor extra stabiliteit gezien deze de banden verankert onder het wegdek. 

Onze bushaltebanden worden in België gemaakt en zijn allen conform de voorschriften van De Lijn, vastgelegd in de ‘Bushaltegids’ van De Lijn. Al onze standaard modellen met bijbehorende bestekomschrijving vindt u hier terug op onze productzoeker. Informeer bij onze collega’s voor passende kolken voor een goede afwatering.