Waterdoorlatende bestrating Hydro Lineo meest vernieuwend betonproduct

Op donderdag 26 november reikte de Federatie voor de Betonindustrie voor het vierde jaar op rij zijn FEBE Elements Awards uit in Charleroi. Daarmee bekroont de federatie recente, prestigieuze projecten waarin prefab beton de hoofdrol speelt. Uit meer dan zestig kandidaturen kwam Hydro Lineo van Stradus Infra NV, een waterdoorlatende bestrating met gras- of grindlijnen, als meest innovatieve oplossing uit de bus.

Als producent en verdeler van hoogwaardige prefab bestratings- en maatwerkproducten uit beton biedt Stradus Infra inspirerende oplossingen voor de inrichting van buitenruimtes. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de firma in maar liefst drie categorieën genomineerd was met vernieuwende producten: prefab middengeleiders in de categorie Outstanding Precast, prefab rotondeplateaus in de categorie Precast in Infrastructure en de waterdoorlatende bestrating Hydro Lineo in de categorie Small Scale Precast.

Grote ontwerpvrijheid

Die laatste innovatie wist de jury uitzonderlijk te bekoren omwillen van zijn positief effect op het grondwaterpeil en de uitputting van grondwaterlagen. Hydro Lineo biedt namelijk een mooi antwoord op het stijgend belang van een natuurlijk evenwicht tussen verharding, groen en omgeving. De betonstraatsteen speelt ook perfect in op de vraag naar meer groen in de publieke ruimte en zorgt voor een grote ontwerpvrijheid. Door te variëren met de drie verschillende modellen van Hydro Lineo speel je met lijnen en patronen, van neutraal tot zeer expressief. De stenen zijn bovendien onderling uitwisselbaar, haken eenvoudig in elkaar en maken een vloeiende overgang mogelijk van gesloten naar open bestrating. Kortom: een kostenefficiënte en esthetische oplossing voor de buffering van water.