Op zoek naar een waterdoorlatende oplossing voor je verharding of terras? Of wil je een lijnpatroon creëren? Dan is Hydro Lineo ongetwijfeld de juiste keuze voor jou. Deze straatsteen uit puur beton is de nieuwste telg uit het Street Care-gamma van Stradus Infra.

Bufferen en infiltreren

Doordat we steeds meer oppervlakte bebouwen en verharden, kan regenwater niet meer volledig in de bodem sijpelen. Daardoor droogt die steeds verder uit. En we krijgen vaker te kampen met wateroverlast omdat de riolering het niet altijd aankan. Dat duidt op de noodzaak van het bufferen en infiltreren van regenwater. Waterdoorlatende bestrating op een bergende en infiltrerende funderingslaag is hiervoor de meest kostenefficiënte oplossing. 

Gras of grind?

Bij Stradus Infra vind je al een breed assortiment aan waterdoorlatende betonstraatstenen. Onlangs werd daar de Hydro Lineo aan toegevoegd. Met deze betonstraatstenen met verbrede voeg realiseer je een waterdoorlatende bestrating waarbij betonnen lijnen zich afwisselen met gras- of grindlijnen. De stenen haken in elkaar en zijn dus makkelijk en snel geplaatst. 

Twee modellen

Hydro Lineo is te verkijgen in twee modellen. De Hydro Lineo 22 heeft een begroeibaar oppervlak van 22 %. Bij de Hydro Lineo 40 is dat 40 %. Beide modellen zijn combineerbaar met de standaard 30x10x10 betonstraatstenen. Deze drie betonstraatstenen zijn ook onderling uitwisselbaar, wat de vloeiende overgang van een gesloten naar een open bestrating mogelijk maakt. Bovendien is er zowel een uitvoering met Standaard- als Saxumstructuur beschikbaar.