Sinds 1 januari 2015 mogen steden, gemeenten, OCMW's en andere openbare diensten slechts nog in zeer beperkte gevallen pesticiden gebruiken bij onkruidbestrijding. In plaats van alternatieve, en vaak ook erg dure methodes, koos de Genkse brandweerschool PLOT bewust voor de onkruidvrije bestrating Nevergreen. 

Absolute noodzaak

Onkruid is een doorn in het oog van beheerders, ontwerpers en bewoners. Het ziet er niet alleen onverzorgd uit, het kan ook leiden tot onveilige situaties en beschadigingen aan de bestrating. En voor het verwijderen van onkruid moet ook vaak de weg worden afgezet, met verkeershinder tot gevolg. Je merkt, onkruidbestrijding is een absolute noodzaak. 

Duurzaam en permanent

Nu het gebruik van pesticiden sterk is gelimiteerd, ontstaan er tal van alternatieve bestrijdingsmethoden. Zo kan je onkruid verwijderen door middel van branden, borstelen of stomen. Stuk voor stuk dure en arbeidsintensieve technieken. Die je bovendien ook meermaals per jaar moet herhalen. 

Voorkomen in plaats van bestrijden

Daarom bedacht Stradus Infra een duurzaam én blijvend product: de Nevergreen onkruidvrije bestrating. Dit concept uit het Street Works-gamma voorkomt onkruid in plaats van het te bestrijden. Het is een combinatie van stenen met verbrede voeg en een hoogwaardige onkruidwerende voegmortel. Nevergreen is milieuvriendelijk en betekent eveneens een besparing op de onderhoudskosten. Voortaan geniet ook het oefenterrein van de brandweerschool PLOT van deze langetermijnoplossing.