We zijn steeds meer afhankelijk van allerhande elektronica en er is niets zo vervelend als niet verder kunnen omwille van een lege batterij. Met ons gamma Solar straatmeubilair biedt u bewoners en bezoekers op een duurzame manier de kans hun batterijen weer op te laden, zowel letterlijk als figuurlijk. De nieuwe productlijn bevat zitbanken en tafels voorzien van geïntegreerde zonnepanelen die zonlicht omzetten in groene energie en waaraan men gratis smartphones, tablets of zelfs  elektrische fietsen kan opladen. Hiervoor zijn de Solar elementen voorzien van meerdere oplaadpunten (230V) met kinderbeveiliging.

De Solar productlijn werd ontworpen door Claudia van Riet van ontwerpbureau Fix. “Ik zag de afgelopen jaren een toenemende behoefte aan oplaadpunten buitenshuis ontstaan. Het overkwam mijzelf. Ik was een weekendje weg en ineens was mijn telefoon sneller leeg dan verwacht. Heel vervelend, want: ‘Hoe vind ik nu dat museum?’, ‘Wat zijn de openingstijden?’, ‘Wat als er iets is met de kinderen en opa en oma mij niet kunnen bereiken?’ …  Hierdoor kwam ik eenmaal thuis op het idee van een bank waaraan men onder andere zijn telefoon kan opladen. Uiteraard moet dat in 2015 wel op een manier waar onze kinderen trots op kunnen zijn: met zonne-energie. En zo ontstond het Solar straatmeubilair!” aldus Claudia van Riet.

De gebruikte zonnepanelen zijn uitgerust met zogenaamde bypasses. Ze zijn verdeeld in drie delen en als op één deel mensen zitten, leveren de andere delen nog steeds stroom. En wat als de zon niet schijnt? Het Solar straatmeubilair is gekoppeld aan het elektriciteitsnetwerk of aan een accupakket, waardoor de bank te allen tijden stroom geeft. Als de bank niet gebruikt wordt, gaat de opgewekte stroom het net op of worden de accu’s geladen.

Met het model Enjoy kunt u de groene energie overigens aanwenden voor aansturing van bijvoorbeeld fonteinen, watervallen of straatverlichting. In functie van de toepassing die u voor ogen heeft, bekijken we graag samen met u welk van de vier modellen uit het gamma geschikt is. Ook maatwerk is uiteraard mogelijk. Zo kan het aantal oplaadpunten, de kleur, de uitvoering (bank of tafel), de afmetingen op uw vraag bepaald worden, net als de keuze voor een netkoppeling of een accupakket.

U denkt misschien ‘Overleeft zo een bank de openbare ruimte wel?’ Om vandalen een stap voor te zijn, voorzien we elk zonnepaneel van een slagvaste kunststofplaat (statisch belastbaar tot 3.000 kg) en is het beton standaard voorzien van een antigraffiti coating.

Raadpleeg onze brochure 'Solar Straatmeubilair' voor meer technische informatie van de verschillende standaard modellen uit de Solar productlijn.