Voor de inrichting van vlot toegankelijke en veilige bushaltes voorziet het gamma van Stradus Infra al jaren in diverse types bushaltebanden, waaronder zowel rechte elementen als verloopbanden en hoekstukken.

Ook in de omgeving van trein- en tramstations kiezen wegbeheerders bij de inrichting van bushaltes vaak voor aanrijdbare busperrons. Dergelijke perrons zijn op te delen in symmetrische visgraatperrons en asymmetrische eilandperrons. Tot voor kort bestonden er echter geen geschikte hulpstukken om deze perrons aan te leggen in de juiste radius en was men genoodzaakt elementen te verzagen op de werf, wat zeer arbeidsintensief is en door het rechte zaagvlak risico op schade met zich meebrengt.

Om aan dit probleem een oplossing te bieden, breidde Stradus Infra haar gamma bushaltebanden recentelijk uit. Zowel voor visgraat- als eilandperrons voorzien we nu de juiste verloopbanden, een juiste bochtstraal en een voetstuk dat variabel is in lengte. Zo kan de breedte voor beide type perrons vrij bepaald worden. Deze productontwikkeling kwam tot stand in nauw overleg met vervoersmaatschappij De Lijn, waardoor het gehele aanbod voldoet aan de richtlijnen opgenomen in de ‘Bushaltegids’ van De Lijn die de standaardisatie van toegankelijke bushaltes tot doel stelt.

Lees meer in onze nieuwe brochure.

leaflet-bushaltebanden-voor-visgraat-en-eilandperronsnllr-nl.pdf