FEBE, de federatie van Belgische prefab betonindustrie, bekroont ieder jaar de meest prestigieuze prefab betonprojecten. Op donderdag 20 november werden de winnaars van de Elements Awards 2014 bekend gemaakt. Marlux/ Stradus Infra  mocht de prijs in de categorie ‘Small Scale Precast’ mee naar huis nemen voor de Virage, de nieuwe grasbetontegel met innovatief design.


Volgens de jury is Virage “een esthetisch verantwoord en tegelijk functioneel betonproduct,  doordat het duurzame infiltratie van regenwater mogelijk maakt. De tegel is een mooi object op zich, en kan zeer veel architecturale stijlen aan. Het object draagt absoluut bij tot het imago van de prefab betonsector en draagt knappe projecten in zich.”

De Virage combineert een ecologisch karakter met een originele, innovatieve vormgeving. Deze laatste maakt het mogelijk met één en dezelfde tegel diverse originele en verrassende patronen uit te werken – van excentrieke cirkels over speelse golven tot organische kronkels. Het evenwicht tussen beton en gras of grind creëert een lijnenspel waarmee u aan elke oppervlakte een opmerkelijk karakter en design kan geven.

De Virage meet 30 bij 30 bij 12 cm, is geschikt voor personenverkeer en middelzwaar verkeer én is verkrijgbaar in al onze standaard kleuren. Uiteraard zijn op aanvraag ook projectgebonden kleuren mogelijk.

Download in het infocenter onze leaflet van de Virage.