Op 13 mei laatstleden verzamelde Stradus Infra bijna twee derde van de Limburgse gemeenten. Dit in samenwerking met Provincie Limburg, Vlario, zusterbedrijf Stradus Aqua en onze partner Nijst Natuursteen. Op de agenda stonden een aantal actuele topics binnen de inrichting van de openbare ruimte. Dit met een sterke focus op duurzaamheid. Het ‘Greenville Center of Cleantech’ te Houthalen bleek niet voor niets een ideale locatie.

 

Uitgelezen moment om te netwerken

De infodag bleek een succes. Bert Penxten – diensthoofd wegenis bij de gemeente Alken - getuigt: “De infodag was enerzijds een uitgelezen event om te netwerken en de aanwezige leveranciers en andere gemeentebesturen beter te leren kennen. Anderzijds blijf je  door dergelijke activiteiten op de hoogte van de nieuwigheden in de markt, krijg je de kans van elkaar te leren en gezamenlijk te overleggen, waardoor je zelf ook makkelijker tot de juiste ecologisch en terwijl economisch verantwoorde oplossingen komt.”

 

Een diversiteit aan topics

De aanwezigheid van verschillende leveranciers zorgde voor een diversiteit aan topics, wat voor de gemeenten zeker een meerwaarde bood. “Niet alleen kon ik onze positieve ervaring met de Nevergreen onkruidvrije bestrating uit het gamma van Stradus Infra delen met collega’s van andere technische diensten. Gemeente Neerpelt vond in het voorgestelde gamma van Stradus Aqua een mogelijke oplossing voor een actueel probleem in onze gemeente”, aldus Fernand Vangansewinkel, hoofd technische dienst gemeente Neerpelt.

 

Koudasfalt en onkruidbestrijding in de kijker

Vooral de topics koudasfalt en onkruidbestrijding konden op heel wat interesse rekenen. Nijst Natuursteen brengt met ‘Instant Road Repair’ een zeer duurzame oplossing waarbij asfaltoppervlakken met behulp van koudasfalt zeer snel gerepareerd kunnen worden.

Nevergreen onkruidvrije bestrating uit het gamma van Stradus Infra vormt een milieuvriendelijke en tegelijk kostenbesparende oplossing voor het voorkomen van onkruid. Het enthousiasme voor dit concept onder de Limburgse gemeenten bleek groot en geïnteresseerden konden meteen polsen bij Fernand Vangansewinkel naar zijn ervaring met het concept. “Twee jaar geleden pasten wij voor de omgevingsaanleg aan woon-en zorgcentrum Sint-Jozef reeds Nevergreen toe. En binnenkort nemen we opnieuw de proef op de som voor de Kloostertuin, de zone tussen het rusthuis en het Binnenhof die in het najaar zal worden heraangelegd.” stelt Van Gansewinkel. Gezien Stradus Infra sinds begin dit jaar - in samenwerking met Nijst Natuursteen - ook voor de plaatsing en het opvoegen zorgt, is een correcte plaatsing bovendien gegarandeerd, wat het concept nog aantrekkelijker maakt voor de aanwezige gemeenten.

Interesse in één van bovenstaande topics of in een gelijkaardige infodag? Contacteer ons en met plezier geven we hier gevolg aan.