Waterdoorlatende bestrating wint steeds meer aan belang. Door een almaar dichtere bebouwing en een toename aan verharde oppervlakken krijgen we meer en meer te kampen met wateroverlast en uitdroging van de bodem. Waterdoorlatende bestrating op een bergende en infiltrerende fundering zorgt voor een buffering van het hemelwater. Op die manier voorkomt het wateroverlast en komt dit het grondwaterpeil ten goede.

Bij Stradus Infra geloven we sterk in waterdoorlatende bestrating. We zijn marktleider in dit segment en bieden binnen ons Street Care gamma een uitgebreide waaier aan mogelijkheden. Zowel poreuze bestrating, stenen met een verbrede voeg, stenen met drainageopeningen als allerhande grasbetontegels.

Met ons oog op innovatie en design stellen we u de Virage voor, een ecologisch designalternatief voor de klassieke waterdoorlatende oplossingen die vandaag op de markt zijn. De nieuwe grasbetontegel combineert een ecologisch karakter met een originele, innovatieve vormgeving. Deze laatste maakt het mogelijk met één en dezelfde tegel diverse originele en verrassende patronen uit te werken – van excentrieke cirkels over speelse golven tot organische kronkels. Het evenwicht tussen beton en gras of grind creëert een lijnenspel waarmee u aan elke oppervlakte een opmerkelijk karakter en design kan geven.

De Virage meet 30 bij 30 bij 12 cm, is geschikt voor personenverkeer en middelzwaar verkeer én is verkrijgbaar in al onze standaard kleuren. Uiteraard zijn op aanvraag ook projectgebonden kleuren mogelijk.