De openbare ruimte fungeert niet enkel als doorstroomzone voor mensen op weg van de ene naar de andere locatie. Stadsparken, groene zones, pleinen en speelzones vormen onderdeel van onze directe leefomgeving en hebben hiermee ook een sociale en ontspannende functie.

Straatmeubilair helpt vorm te geven aan deze sociale functie van de publieke ruimte. Stradus Infra biedt binnen haar Street Art gamma bijvoorbeeld een uitgebreide collectie stijlvol straatmeubilair en maatwerkelementen uit beton. Gaande van zitelementen, zoals zitranden, banken en tafels, tot bloembakken, boombakken en elementen voor bloem- en boombescherming. Van allerlei sierelementen tot traptreden. Maar ook bijvoorbeeld zandbakelementen en fietsparkeerelementen.

De Solids & Seats lijn van zitranden, de Avenue bloembakken en de Planum boomkranselementen vormen voorbeelden van recent aan het gamma toegevoegde nieuwigheden.

 

Betonnen elementen: duurzaam en veelzijdig

Beton als materiaal is op zich enorm duurzaam. Een antigraffiti coating is bovendien een eenvoudige oplossing die beton een extra bescherming biedt. Dit alles maakt de elementen uit het gamma van Stradus Infra zeer duurzaam.

Bovendien is beton enorm veelzijdig. Zowel naar vorm, structuur als kleur zijn de mogelijkheden oneindig. Dankzij de conceptbenadering van Stradus Infra is het bijvoorbeeld mogelijk traptreden van dezelfde structuur te voorzien als de bestrating en de boordstenen. Dit zorgt voor harmonie binnen het ontwerp, wat de identiteit van een buitenruimte versterkt.

 

Beton combineert perfect met andere materialen

Puur beton leent zich perfect in een strak modern of eerder industrieel kader. Betonnen elementen kunnen echter ook worden afgewerkt met hout, kunststof of een coating.

Onze brochure ‘Stijlvolle elementen voor een harmonieuze publieke ruimte’ toont u tal van voorbeelden.

 

Enorme diversiteit in vorm en maat

Een eerder genoemd voordeel van het werken met betonnen elementen zijn de enorme mogelijkheden naar vorm toe. Bovendien vormt de combineerbaarheid van elementen ook één van de troeven van de Solids & Seats bankenlijn. De vele varianten binnen de lijn van zitranden geven de ontwerper een enorme vrijheid om de buitenruimte vorm te geven, gaande van lineaire, golvende tot organische vormen.

Vindt u binnen het standaard gamma toch niet wat u zoekt? Geen nood. Beton leent zich namelijk perfect voor maatwerk. Stradus Infra ontwikkelt graag het gewenste straatmeubilair op maat voor de realisatie van een nog uniekere buitenruimte.

Raadpleeg voor meer informatie onze nieuwe brochure 'Stijlvolle elementen voor een harmonieuze publieke ruimte’.